Magunkról


Magunkról

Magyarországon az első BelFrit Gyorsétterem 2003-ban nyílt a Pólus Centerben. Friss, kitűnő minőségű belga krumpli, ez a BelFrit szíve-lelke. Célunk, az egész világgal megismertetni Belgium legjavát, a BelFrit gyorsan és frissen készülő, minőségi ételeivel, amely kitűnő és felpezsdítő alternatívája napjaink gyorséttermi ételeinek. Friss, rendelésre készülő ételeink szívmelengető adagokkal kényeztetnek, így igazán jól lakva távozhatsz tőlünk.

Gyere és kóstold meg Belgium legjavát!BELGA SÜLTKRUMPLI TÖRTÉNETE

A sült krumpli eredete homályba vész. A belgák úgy tartják, hogy a krumpli sütés hagyománya tőlük származik. Az első világháború alatt a belga hadseregben a francia volt a hivatalos nyelv és innen ered a French fries -azaz francia sült- elnevezés. De történelmi emlékek szerint Belgiumban már az 1830-as években megjelentek az első krumplisütő bódék, így vált hamar nemzeti ételükké a sült krumpli.
Hogy mi az igazság? Ki tudja? Egy dologban azonban egyetérthetünk: bárki is találta fel a sült krumplit, a belgák tökéletesítették azt!
BelFrit célja, hogy tisztelegjen ezen évszázados sütési hagyomány előtt, különleges húsokkal teljessé téve az ízélményt és olyan édességeket, tegyen elérhetővé, mint a belga gofri. Így bizton állíthatjuk: a BelFrit Belgium legjavát tálalja elénk.

Kezdőlap | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
BelFrit Magyarország

BelFrit Magyarország